Laminatgolvhistoria och tidslinje på den amerikanska marknaden

Laminatgolv har gjort de viktigaste förändringarna i golvindustrin de senaste 25 åren och fortsätter att göra enorma förändringar och förbättringar över är hårda ytbehandlingsdelar.

 

I Europa har de njutit av sina egenskaper och fördelar i flera årtionden men inte som laminatgolv, som vi känner till idag. Dekorativt laminat var verkligen ursprunget och början på det som nu är känt som laminatgolv. Det dekorativa laminatet användes allmänt i köksbänkar och möbler. Eftersom tekniken utvecklats i diskens topplaminatindustrin blev det tydligt att med det oändliga antalet dekorer som skulle kunna skapas, skulle det också kunna skapas och användas på golvet.

 

Tanken med laminatgolv föddes. Det har förekommit många tekniska utmaningar, varav det första var hur kan man ta ett enkelt bänkskivans laminat och skapa en golvprodukt, kommer golvprodukten att ta mycket mer missbruk genom att gå på och ett slitskikt skapas.

 

Det har verkligen inte blivit stoppa den tekniska tidvattenvågen av förbättringar och idéer som följde. Ledde främst av de europeiska länderna laminatgolv fått mer marknadsandel år efter år, ingen marknad upplevde en sådan snabb tillväxt som Nordamerika. Massiva marknadsföringskampanjer som leds av sådana märken som Pergo, som nu är synonymt med laminatgolv, introducerade laminatgolv till amerikanska allmänheten i början av 1990-talet.

 

Laminatgolvets faktiska historia är ganska kort i Nordamerika, eftersom Pergo hade uppnått hushållsigenkänning med de nya golvprodukterna. Laminatgolv i Nordamerika kallades allmänt “Pergo” -golv igen, den synonyma statusen och den heliga graden av alla märken.

 

Under 2000 var laminatgolv en limprodukt; Även marknadsandelarna inom golvindustrin i Nordamerika fortsatte dock att växa i dubbelcifret takt. Många av de övriga amerikanska traditionella golvbeläggningstillverkarna av mattor och vinyl tillagde laminatgolv till deras produktportfölj.

 

Då föddes så det privata märkeslaminatet. Laminatgolv var lätt att privat etikett du ändrade helt enkelt insatsen eller förpackningen och då skapade ett annat märke eller en golvlinje. Det var speciellt användbart för lövträ och mattan tillverkaren att komma ombord med den här nya produkten. De traditionella tillverkarna av matta och lövträ har stora distributionsnät och med sin egen märkesbaserade golvbeläggning kunde tusentals nya golvskärmar över en månad och nya märken började visas överallt. Detta fortsatte att driva tillväxten i USA.

 

Som traditionella amerikanska tillverkare av matta och vinyl presenterade sig som laminatgolvtillverkare, annonserade produkterna, placerade laminatgolvskärmar och körde försäljningar.

 

Tidslinje på den amerikanska marknaden Nästa steg i tillväxten var lika snabb och jag kommer att bryta ner dem kronologiskt:

 

2000 var särskilt smärtsamt för Carpet Manufactures i Dalton, Georgien, de var fullständigt blindsided av aggressiv marknadsföring av laminatgolv mot mattan och det var där laminatet tog större delen av sin marknadsandel från att använda laminatgolvprodukten som hypoallergen och visade nära Ups av mattan mites och buggar gjorde ingenting för att hjälpa de inhemska mattillverkarna.

 

Alla hårda golv företag gynnades. Det var ett spännande år för försäljare av laminatgolv, även med fruktansvärda installationsdemonstrationer och limning i golv.

 

2001 Varje år som föregick 2000 innebar nya, spännande och innovativa förändringar på laminatgolvsmarknaden. Den första förändringen startade verkligen 2001 limlimat. Detta introducerades först med metallklämmor på baksidan och under försäljningspresentationerna när du försökte lägga den ihop behövde du nästan en släthammare, det var svårare än limmetoden. Inte särskilt populär men konceptet skapades allt vi behövde var designen och lösningen.

 

2002 Ett år senare kom teknologin för limfri laminatgolv, introduktioner av limfria laminat började revolutionera golvbeläggningsindustrin igen. Unilin Industries of Belgium introducerade Quick-Step på den amerikanska marknaden. Quick-Step använder det patenterade Uniclic gemensamma systemet. Flera andra tillverkare köpte licenser för att använda Uniclic gemensamma teknik och bekräftade därigenom Uniclic som branschstandard för lim-mindre teknik.

www.xn--golvlggningistockholm-91b.se

Fortfarande 95% av USA-marknaden använde lim laminat, det tog ännu mer aggressiv marknadsföring och den här gången leddes främst av hemcentra med namn som “Easy-Lock”, “Quick-Lock”, “Speedy Lock” osv. , För att driva konsumenten mot det exceptionellt vänliga DIY Limfria laminatgolv.

 

Det förutspåddes 2002 att köpa 2004 100% av laminatgolvindustrin kommer att vara limfri.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *